Відсвяткувати 2017 рік обійдеться на 20-50% дорожче
В цьому році виріс попит на замовлення ресторанів до Нового року. «Як і в 2015 році, багато на свята виїжджати з країни нікуди не будуть і підуть відзначати в ресторани», - прогнозує керівник компанії «Ресторанний консалтинг» Ольга Насонова.
За її словами, зустріти рік Півня обійдеться на 20-50% дорожче, ніж минулий. Якщо в 2015-му відзначити свято можна було за 300-350 грн з людини, то зараз - 500-800 грн і вище.
Новорічна ніч з банкетом і шоу-програмою обійдеться ще дорожче - 1200-4000 грн. Хоча ресторани будуть шукати спосіб заощадити, але без стандартного набору (Дід Мороз і артисти розважального жанру) обходиться не мають наміру. Конкуренція за відвідувачів стала вище, багато закладів конкурують вже не в ціні, а в якості програми.
Меню при цьому залишиться приблизно таким же «стандартним», як і раніше: одна-дві закуски, салат, гаряче, сік або пляшка шампанського / горілки на столик. Клієнти вважають за краще економити на алкоголі і стравах з лосося, ікри, балику.
Багато компаній і зовсім постараються влаштувати безалкогольні корпоративи, витративши більше грошей на розважальну програму і тімбілдінг. До слова, компанії бронюють зали і ресторани завчасно, намагаючись отримати цікаві їм майданчики за оптимальною ціною. Бронювання почалося ще в жовтні і до початку грудня майже всі кращі зали вже зайняті.
Вести