Пн-Сб: 09:00 — 21:00 | Нд: вихідний
укр / рус
Заповніть це поле

В Україні новорічні тури змінили на ресторани

Відсвяткувати 2017 рік обійдеться на 20-50% дорожче

В цьому році виріс попит на замовлення ресторанів до Нового року. «Як і в 2015 році, багато на свята виїжджати з країни нікуди не будуть і підуть відзначати в ресторани», - прогнозує керівник компанії «Ресторанний консалтинг» Ольга Насонова.

За її словами, зустріти рік Півня обійдеться на 20-50% дорожче, ніж минулий. Якщо в 2015-му відзначити свято можна було за 300-350 грн з людини, то зараз - 500-800 грн і вище.

Новорічна ніч з банкетом і шоу-програмою обійдеться ще дорожче - 1200-4000 грн. Хоча ресторани будуть шукати спосіб заощадити, але без стандартного набору (Дід Мороз і артисти розважального жанру) обходиться не мають наміру. Конкуренція за відвідувачів стала вище, багато закладів конкурують вже не в ціні, а в якості програми.

Меню при цьому залишиться приблизно таким же «стандартним», як і раніше: одна-дві закуски, салат, гаряче, сік або пляшка шампанського / горілки на столик. Клієнти вважають за краще економити на алкоголі і стравах з лосося, ікри, балику.

Багато компаній і зовсім постараються влаштувати безалкогольні корпоративи, витративши більше грошей на розважальну програму і тімбілдінг. До слова, компанії бронюють зали і ресторани завчасно, намагаючись отримати цікаві їм майданчики за оптимальною ціною. Бронювання почалося ще в жовтні і до початку грудня майже всі кращі зали вже зайняті.

Вести